Jehněčí kebab s bylinkami

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
7596 kcal
Bílkoviny
640 g
Tuky
537 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso pokrájíme na kousky. Rozšleháme metlou vinný ocet, olivový olej, jogurt a citronovou šťávu. Přimícháme oregano, špetku soli a pepře, stroužek česneku a rozemnuté bobkové listy. Maso vložíme do této marinády a zamícháme, aby se pokrylo. Přikryjeme a necháme 2 hodiny v lednici marinovat.
  • 2
    Do větší mísy dáme jogurt, přimícháme rozetřený česnek, mátu, sůl a pokrájenou okurku. Mísu přikryjeme a dáme do lednice, než ji budeme potřebovat.
  • 3
    Gril rozehřejeme na maximum. Vyndáme z marinády maso a setřeme z něj tekutinu. Maso napíchneme s bobkovými listy na 4 grilovací jehly a opékáme z každé strany asi 4 minuty a potíráme marinádou.
  • 4
    Kebaby posypeme petrželkou a ihned podáváme s vychlazenou jogurtovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.