Jehněčí kebab s bylinkami
130 min.
Ingredience
- 14kilogramůJehněčí kýta
- 1lžíceOcet vinný červený
- 0,5kusCitrony
- 6lžicJogurt nízkotučný
- 1lžíceOregano sušené
- 2stroužkyČesnek
- 6kusůBobkový list
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5kusOkurka salátová
- 3lžíceMáta
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
7596 kcal
Bílkoviny
640 g
Tuky
537 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso pokrájíme na kousky. Rozšleháme metlou vinný ocet, olivový olej, jogurt a citronovou šťávu. Přimícháme oregano, špetku soli a pepře, stroužek česneku a rozemnuté bobkové listy. Maso vložíme do této marinády a zamícháme, aby se pokrylo. Přikryjeme a necháme 2 hodiny v lednici marinovat.
- 2Do větší mísy dáme jogurt, přimícháme rozetřený česnek, mátu, sůl a pokrájenou okurku. Mísu přikryjeme a dáme do lednice, než ji budeme potřebovat.
- 3Gril rozehřejeme na maximum. Vyndáme z marinády maso a setřeme z něj tekutinu. Maso napíchneme s bobkovými listy na 4 grilovací jehly a opékáme z každé strany asi 4 minuty a potíráme marinádou.
- 4Kebaby posypeme petrželkou a ihned podáváme s vychlazenou jogurtovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.