Jehněčí kotlety na rozmarýnu
55 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kotlety
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceOlej olivový
- 4lžíceVíno bílé
- 4lžíceHovězí vývar základní
- 4lžíceOlivy černé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
527 mg
Cukr
87 mg
Postup přípravy
- 1Ukrojíme 8 jehněčích kotlet, maso částečně oddělíme od kosti, zlehka naklepeme, osolíme. Oloupeme a prolisujeme 2 stroužky česneku a nahrubo posekáme 2 snítky rozmarýnu.
- 2Ve větším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme česnek, vložíme kotlety, na středním ohni je po obou stranách 2 - 3 minuty dohněda opečeme. Za stálého zahřívání přilijeme víno a po dalších dvou minutách hovězí vývar, smíchaný s rajským protlakem. Přidáme černé olivy, rozmarýn, opepříme a ještě 2 minuty zahříváme.
- 3Kotlety přendáme do zapékací mísy, přelijeme vypečenou šťávou s olivami a rozmarýnem, v troubě předehřáté na 180 °C pečeme 30 - 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.