Jehněčí kotlety s česnekovou kaší

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1435 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
125 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme citronovou šťávu, olej, oregano a sůl. Vše zamícháme a vytvořenou marinádou potřeme maso ze všech stran. Necháme poté cca 30 minut odležet.
  • 2
    Připravíme mezitím kaši. Brambory uvaříme v osolené vodě. Na oleji osmahneme cibulku dozlatova. Poté přidáme nalisovaný česnek a ještě minutku smažíme.
  • 3
    Uvařené brambory slijeme, přidáme mléko, máslo a rozmačkáme. Do kaše přidáme česnek s cibulí a opět pokračujeme v mačkání brambor. Poté už jen udržujeme teplé.
  • 4
    Maso dáme na předehřátý gril a pečeme plátky cca 5 minut z každé strany. Během grilování potíráme vytvořenou marinádou. Jakmile je maso měkké, dáme na talíř a podáváme s připravenou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.