Jehněčí kotlety s česnekovou kaší
50 min.
Ingredience
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1lžičkaOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 750gramůBrambory
- 100mililitrůMléko polotučné
- 40gramůMáslo čerstvé
- 8kusůJehněčí žebírka
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1435 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
125 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smícháme citronovou šťávu, olej, oregano a sůl. Vše zamícháme a vytvořenou marinádou potřeme maso ze všech stran. Necháme poté cca 30 minut odležet.
- 2Připravíme mezitím kaši. Brambory uvaříme v osolené vodě. Na oleji osmahneme cibulku dozlatova. Poté přidáme nalisovaný česnek a ještě minutku smažíme.
- 3Uvařené brambory slijeme, přidáme mléko, máslo a rozmačkáme. Do kaše přidáme česnek s cibulí a opět pokračujeme v mačkání brambor. Poté už jen udržujeme teplé.
- 4Maso dáme na předehřátý gril a pečeme plátky cca 5 minut z každé strany. Během grilování potíráme vytvořenou marinádou. Jakmile je maso měkké, dáme na talíř a podáváme s připravenou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.