Jehněčí kotlety se zapečenými bramborami a s houbami
65 min.
Ingredience
- Brambory
- 240gramůBrambory
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3stroužkyČesnek
- 80gramůSýr Parmezán
- Houby
- 50gramůShiitake houby
- 50gramůHlíva ústřičná
- 50gramůLišky čerstvé
- 4gramyKoriandr mletý
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1gramMuškátový oříšek
- 40gramůŠalotka
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- Kotlety
- 800gramůJehněčí kotlety
- 50gramůHořčice
- 30gramůMed včelí
- 100gramůVločky ovesné
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
56 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kotlety naklepeme, smícháme med s hořčicí a kotlety touto směsí potřeme z obou stran. V suché pánvi opražíme ovesné vločky, obalíme v nich kotlety, do pánve nalijeme olej a obalené kotlety na něm osmažíme dozlatova. Smetanu přivedeme k varu, přidáme prolisovaný česnek, mletý muškát a vyvaříme dohusta. Očištěné brambory nakrájíme na plátky, smícháme se smetanovou směsí a většinou parmezánu, vložíme do pekáčku, posypeme zbylým parmezánem a pečeme v troubě asi půl hodiny.
- 2Houby nakrájíme na plátky, šalotku nadrobno, v pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s houbami, orestujeme, ochutíme koriandrem, osolíme, opepříme a odstavíme.
- 3Na talíře upravíme kotlety, doplníme bramborami a navrch naneseme houbovou směs.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.