Jehněčí kotlety se zeleninou na karí

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák rozebereme na růžičky, mrkev oloupeme a obojí povaříme v osolené vodě asi 5 minut, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mrkev nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Ocet povaříme asi 10 minut s cukrem, karí kořením, hřebíčkem, oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem a pepřem. Marinádu nalijeme na zeleninu a uložíme do chladničky na 24 hodin. Občas zamícháme.
  • 3
    Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opékáme je asi 3 minuty po každé straně na rozehřátém oleji.
  • 4
    Kotlety upravíme na talíře spolu s okapanou míchanou zeleninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.