Jehněčí kotlety se zeleninou na karí
45 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 250mililitrůOcet vinný
- 125gramůCukr krupice
- 4kusyHřebíček
- 4kusyJehněčí kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceKari koření
- 2kusyMrkev kořen
- 500gramůKvěták
- 2lžičkyNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák rozebereme na růžičky, mrkev oloupeme a obojí povaříme v osolené vodě asi 5 minut, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mrkev nakrájíme na kostičky.
- 2Ocet povaříme asi 10 minut s cukrem, karí kořením, hřebíčkem, oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem a pepřem. Marinádu nalijeme na zeleninu a uložíme do chladničky na 24 hodin. Občas zamícháme.
- 3Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opékáme je asi 3 minuty po každé straně na rozehřátém oleji.
- 4Kotlety upravíme na talíře spolu s okapanou míchanou zeleninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.