Jehněčí kotlety ve slaninovém županu s cizrnovým salátem
25 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kotlety
- 2špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 12plátkůAnglická slanina
- 6hrstíCizrna
- 16kusůRajčata Cherry
- 2kusyCibulka jarní
- 3lžícePetržel - nať
- 1špetkaTabasco
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2špetkyCukr krystal
- 2lžíceOlej bodlákový
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kotlety otřeme kuchyňským papírem, opepříme a každou zabalíme do plátku slaniny, případně ještě zajistíme párátkem.
- 2Cizrnu slijeme přes síto, necháme okapat. Omyjeme rajčata, osušíme, rozpůlíme a odstraníme zbytky po stopkách. Jarní cibulky očistíme, zelenou část nakrájíme na roličky a cibulky jemně nasekáme. Ovčí sýr krájíme na kostičky nebo rozdrobíme. Cizrnu smícháme s jarními cibulkami, petrželkou, rajčaty a pikantně ochutíme solí, pepřem, špetkou tabasca, balzamikovým octem i cukrem. Nakonec vmícháme ovčí sýr.
- 3V grilovací pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm opečeme po každé straně 2 - 3minuty. Na talíře rozdělujeme napřed salát a na něj potom klademe jehněčí kotlety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.