Jehněčí kotlety ve slaninovém županu s cizrnovým salátem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí kotlety otřeme kuchyňským papírem, opepříme a každou zabalíme do plátku slaniny, případně ještě zajistíme párátkem.
  • 2
    Cizrnu slijeme přes síto, necháme okapat. Omyjeme rajčata, osušíme, rozpůlíme a odstraníme zbytky po stopkách. Jarní cibulky očistíme, zelenou část nakrájíme na roličky a cibulky jemně nasekáme. Ovčí sýr krájíme na kostičky nebo rozdrobíme. Cizrnu smícháme s jarními cibulkami, petrželkou, rajčaty a pikantně ochutíme solí, pepřem, špetkou tabasca, balzamikovým octem i cukrem. Nakonec vmícháme ovčí sýr.
  • 3
    V grilovací pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm opečeme po každé straně 2 - 3minuty. Na talíře rozdělujeme napřed salát a na něj potom klademe jehněčí kotlety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.