Jehněčí kýta na špízu
140 min.
Ingredience
- 1kusJehněčí kýta
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 3stroužkyČesnek
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a odblaněné maso potřeme solí, pepřem a olivovým olejem Upevníme je na špíz.
- 2Trochu grilovacího uhlí posuneme stranou a na volné místo položíme pánev na odkapávání tuku. Do pánve dáme vývar, česnek, tymián, šalvěj a rozmarýn. Špíz s pečení upevníme nad pánev.
- 3Maso během pečení často potíráme šťávou z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.