Jehněčí kýta pečená se zeleninou
135 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 4kusyCibule červená
- 800gramůRajčata
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramJehněčí kýta
- 1kusCitrony
- 1kusChilli paprička sušená
- 50gramůStrouhanka
- 50gramůSýr Parmezán
- 5stroužkůČesnek
- 0,5hrstTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
950 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
51 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
14 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme brambory a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na osminky. Rajčata omyjeme a rozkrojíme na plátky. Tymián opláchneme a lístky otrháme.
- 2Troubu rozpálíme na 180 °C. Pekáč vymažeme olejem a rozložíme do něj brambory, rajčata a cibuli. Posypeme polovinou tymiánu, solí a pepřem. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Do kýty uděláme špičatým nožem několik kapsiček a vpíchneme do nich na nudličky nakrájený česnek.
- 3Citron důkladně omyjeme, kůru nastrouháme najemno a šťávu vymačkáme. Chilli papričku rozdrtíme najemno a smícháme s 2 lžícemi olivového oleje, citronovou kůrou a šťávou. Touto směsí potřeme maso a položíme ho do pekáče na zeleninu. Pečeme na střední liště trouby cca 75 minut. Poté smícháme strouhanku se zbytkem oleje a nastrouhaným parmezánem, směs navrstvíme na maso a zapečeme ještě 15 minut dohněda.
- 4Hotové maso nakrájíme na plátky, společně se zeleninou rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem tymiánu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.