Jehněčí kýta po indicku
240 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJehněčí kýta
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůOřechy Kešu
- 20gramůKoriandr čerstvý
- Marináda
- 70gramůZázvor celý
- 2lžíceMed včelí
- 10lžicCitronová šťáva
- 3gramyKardamom
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaPepř cayenský
- 5lžičekSůl
- 3kusyHřebíček
- 150gramůJogurt bílý
- 8stroužkůČesnek
- 3gramyŠafrán
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
51 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na jogurtovou marinádu rozmixujeme česnek, zázvor, med, citronovou šťávu, kardamom, kmín, kurkumu, cayenský pepř, sůl, skořici, hřebíček, jogurt a šafrán.
- 2Kýtu vykostíme a směsí potřeme maso. Maso zakryjeme a necháme v chladničce 2 hodiny marinovat.
- 3Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a osolíme. Položíme je na pekáč s roštem a 3 1/2 hodiny doměkka pečeme v předehřáté troubě při 160 °C.
- 4Maso vyjmeme z trouby a udržujeme teplé. Šťávu z pekáče slijeme a ochutíme citronovou šťávou. Šťávu prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.
- 5Maso nakrájíme na porce. Smícháme se šťávou, ozdobíme kešu oříšky, nasekaným koriandrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.