Jehněčí kýta po indicku

240 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
51 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na jogurtovou marinádu rozmixujeme česnek, zázvor, med, citronovou šťávu, kardamom, kmín, kurkumu, cayenský pepř, sůl, skořici, hřebíček, jogurt a šafrán.
  • 2
    Kýtu vykostíme a směsí potřeme maso. Maso zakryjeme a necháme v chladničce 2 hodiny marinovat.
  • 3
    Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a osolíme. Položíme je na pekáč s roštem a 3 1/2 hodiny doměkka pečeme v předehřáté troubě při 160 °C.
  • 4
    Maso vyjmeme z trouby a udržujeme teplé. Šťávu z pekáče slijeme a ochutíme citronovou šťávou. Šťávu prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.
  • 5
    Maso nakrájíme na porce. Smícháme se šťávou, ozdobíme kešu oříšky, nasekaným koriandrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.