Jehněčí kýta s fazolemi
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyJehněčí kýta
- Marináda
- Příloha
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 300gramůŠvestky sušené
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 10gramůKřen
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1027 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
74 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso umyjeme, vykostíme a naložíme do marinády na celou noc. Sušené švestky namočíme na 30 minut do studené vody, scedíme a vypeckujeme.
- 2Marináda: Do misky vlijeme olej, ocet, přidáme oloupaný a rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor a celer, sůl, pepř, nasekanou petrželovou nať a všechny suroviny v misce dobře promícháme.
- 3V pánvi zahřejeme máslo a na něm osmažíme nasekanou cibuli dozlatova, fazole scedíme a vsypeme je do pánve, přidáme scezené švestky a povaříme do změknutí. Přibližně 20 minut. Před dokončením vaření přidáme nastrouhaný křen, podle chuti osolíme a opepříme, zamícháme a odstavíme.
- 4Gril potřeme olejem a zahřejeme na vysokou teplotu. Maso položíme do středu ohně a zprudka opečeme ze všech stran. Potom pokračujeme v opékaní pomalu a nezapomeneme maso otáčet. Pečeme přibližně 30 minut.
- 5Upečenou kýtu sundáme z grilu, položíme na prkénko, necháme maso odpočinout tak 10 minut a nakrájíme na tenké plátky, které porcujeme na talíře. K masu přidáme připravenou fazolovou přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.