Jehněčí kýta s mrkví a bramborami

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
35 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
13 g
Cukr
17 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupaný, na plátky nakrájený česnek smícháme s olejem, směsí maso potřeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 2 hodiny.
  • 2
    Smícháme vývar a víno, maso podle potřeby podléváme, občas kýtu také obrátíme.
  • 3
    Šalotku oloupeme, mrkev také oloupeme a podélně rozčtvrtíme. Oloupané brambory pokrájíme na kostky, z omytých bylinek otrháme lístky. Vším obložíme pečeni asi 45 minut před koncem tepelné úpravy.
  • 4
    Upečené maso nakrájíme na plátky. Výpek a zeleninu osolíme, opepříme a spolu s kýtou upravíme na mísu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.