Jehněčí kýta s mrkví a bramborami
145 min.
Ingredience
- 1000gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 250mililitrůVíno růžové
- 250gramůŠalotka
- 1000gramůBrambory
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 4kusyTymián čerstvý
- 750gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
35 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
13 g
Cukr
17 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupaný, na plátky nakrájený česnek smícháme s olejem, směsí maso potřeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 2 hodiny.
- 2Smícháme vývar a víno, maso podle potřeby podléváme, občas kýtu také obrátíme.
- 3Šalotku oloupeme, mrkev také oloupeme a podélně rozčtvrtíme. Oloupané brambory pokrájíme na kostky, z omytých bylinek otrháme lístky. Vším obložíme pečeni asi 45 minut před koncem tepelné úpravy.
- 4Upečené maso nakrájíme na plátky. Výpek a zeleninu osolíme, opepříme a spolu s kýtou upravíme na mísu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.