Jehněčí kýta v mátě

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
54 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
33 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme pastu z nastrouhané citronové kůry a šťávy z citronu, rozdrceného česneku a rozmarýnu. Maso pastou potřeme a ochutíme solí a pepřem.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 3
    Maso vložíme do olejem vymazaného pekáče a pečeme 1hodinu. Poté je potřeme mátovým želé, obložíme zeleninou, kterou jsme nakrájeli, ochutili solí, pepřem a zakápli olejem. Pečeme dalších 20min. Maso necháme zakryté cca 15min odpočívat, nakrájíme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.