Jehněčí kýta v mátě
90 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej stolní
- 2kilogramyJehněčí kýta
- 10kusůBrambory
- 2kusyZelenina kořenová
- 1špetkaSůl
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1kusCitrony
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMáta
- 1kusCukr želírovací
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
54 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
33 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme pastu z nastrouhané citronové kůry a šťávy z citronu, rozdrceného česneku a rozmarýnu. Maso pastou potřeme a ochutíme solí a pepřem.
- 2Troubu předehřejeme na 180C.
- 3Maso vložíme do olejem vymazaného pekáče a pečeme 1hodinu. Poté je potřeme mátovým želé, obložíme zeleninou, kterou jsme nakrájeli, ochutili solí, pepřem a zakápli olejem. Pečeme dalších 20min. Maso necháme zakryté cca 15min odpočívat, nakrájíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.