Jehněčí kýta vařená ve vývaru
165 min.
Ingredience
- 1500gramůJehněčí kýta
- 500gramůMrkev kořen
- 400gramůPórek
- 200gramůKedlubna
- 120gramůCibule
- 2gramyHřebíček
- 6gramůPetržel - nať
- 4gramyTymián čerstvý
- 4000mililitrůVoda pitná
- 1000gramůBrambory
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
39 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kýtu ovážeme čistou utěrkou, zajistíme nití.
- 2Zeleninu očistíme a pokrájíme na větší kousky.
- 3Zeleninu přendáme do hrnce, zalijeme 4l vody, přidáme koření a bylinky.
- 4Uvedeme k varu a vaříme 60 minut.
- 5Poté přidáme oloupané a pokrájené brambory a vaříme ještě 40 minut.
- 6Pak vložíme do vývaru kýtu a vaříme 40 minut.
- 7Uvařené maso pokrájíme na plátky a ihned servírujeme se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.