Jehněčí kýta zapečená s rýží a zeleninou

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1115 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
54 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme na rozehřáté sádlo a přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek. Osolíme, opepříme a orestujeme dozlatova. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do poloměkka.
  • 2
    Potom k masu přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a dusíme doměkka.
  • 3
    Propláchnutou rýži uvaříme doměkka, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rýži promícháme s masem, přidáme spařenou, nadrobno nakrájenou kapustu, smetanu, nastrouhaný sýr a žloutky. Směs podle chuti přisolíme a vložíme do sádlem vymazaného pekáče.
  • 4
    Pokrm zapečeme v horké troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.