Jehněčí kýta zapečená s rýží a zeleninou
85 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůJehněčí kýta
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1kusKapusta hlávková
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 300gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 300gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1115 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
54 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme na rozehřáté sádlo a přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek. Osolíme, opepříme a orestujeme dozlatova. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do poloměkka.
- 2Potom k masu přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a dusíme doměkka.
- 3Propláchnutou rýži uvaříme doměkka, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rýži promícháme s masem, přidáme spařenou, nadrobno nakrájenou kapustu, smetanu, nastrouhaný sýr a žloutky. Směs podle chuti přisolíme a vložíme do sádlem vymazaného pekáče.
- 4Pokrm zapečeme v horké troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.