Jehněčí maso dušené s rajčaty a bramborami
50 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kýta
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 5kusůRajčata
- 1hrstPetržel - nať
- 0,5kilogramBrambory
- 5gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaKardamom
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 2,5decilitryVoda pitná
- 16krajícůChléb toastový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
24 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou petrželovou nať jemně nasekáme. Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme kostky masa, promícháme a krátce osmahneme. Podle chuti okořeníme, přidáme česnek, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, polovinu petrželky, opepříme a osolíme, vše zalijeme vodou a promícháme. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni necháme dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme brambory a dusíme vše doměkka.
- 3Na dno servírovacích talířů položíme toustový chléb, zalijeme ho omáčkou s masem a bramborami, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.