Jehněčí maso dušené s rajčaty a bramborami

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
24 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou petrželovou nať jemně nasekáme. Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme kostky masa, promícháme a krátce osmahneme. Podle chuti okořeníme, přidáme česnek, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, polovinu petrželky, opepříme a osolíme, vše zalijeme vodou a promícháme. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni necháme dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme brambory a dusíme vše doměkka.
  • 3
    Na dno servírovacích talířů položíme toustový chléb, zalijeme ho omáčkou s masem a bramborami, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.