Jehněčí maso na špenátu
75 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček
- 1špetkaKardamom
- 1lžíceKmín mletý
- 1lžíceKoriandr mletý
- 4lžíceJogurt bílý
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMandle
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůJehněčí maso
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu nebo na pánvi rozpálíme olej, přidáme dušený česnek, cibulku s kořením, restujeme 5 minut.
- 2V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájené maso po dobu pěti minut. Vsypeme kmín, koriandr, jogurt, vše zamícháme.
- 3Vývar a protlak spojíme dohromady, přidáme koření a všechno vrátíme k masu. Jakmile se to uvaří, ztlumíme teplotu, a maso podusíme doměkka zhruba 30 minut.
- 4Do rendlíčku položíme špenát, zalijeme trochou vody, vaříme 15 minut. Vytáhneme skořici a semínka kardamomu, přidáme nadrobno nasekané mandle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.