Jehněčí maso pečené s bramborami
75 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 500gramůBrambory
- 250gramůCibule
- 12stroužkůČesnek
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůTymián čerstvý
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200gramůRajčata
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso z jehněčí kýty rozkrájíme na silnější plátky, brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, stroužky česneku podélně rozčtvrtíme, lístky tymiánu a rozmarýnu posekáme na jemno, rajčata pokrájíme na slabší plátky.
- 2maso s bramborami i cibulí promícháme a vsypeme do pekáčku, zalijeme směsí oleje a citronové šťávy. Přimícháme česnek a polovinu tymiánu s rozmarýnem. Osolíme, opepříme, pekáček vložíme do trouby, pečeme zakryté zhruba 45 minut. Pekáček odkryjeme, poklademe plátky rajčat, posypeme zbytkem bylinek, vrátíme zpět do trouby a pečeme odkryté ještě dalších 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.