Jehněčí na rozmarýnu
130 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 450gramůBrambory
- 450gramůPórek
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 4lžičkyŽervé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceŽelé rybízové
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mělkého pekáče dáme maso, smícháme dvě lžíce rybízového želé s rozmarýnem, rozetřeným česnekem, pepřem a solí. Maso touto směsí potřeme a v předehřáté troubě pečeme 30 minut. Občas maso potřeme vypečenou šťávou.
- 2Do hrnce dáme pokrájené brambory na kostky a zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme vařit 8 minut. Přecedíme a necháme okapat. Do hrnce přidáme pokrájené pórky s vývarem. Přikryjeme pokličkou a vaříme 8 minut, dokud nejsou měkké. Poté scedíme a uschováme tekutinu.
- 3Do mísy dáme brambory a pórek a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme a promícháme s žervé. Směs dáme na předehřátou mísu a udržujeme v teple.
- 4Rozpustíme v pánvi zbývající želé a v tekutině z pórku ho rozmícháme. Přivedeme do varu a 5 minut povaříme.
- 5Pokrájíme maso na plátky a rozložíme na kaši. Přelijeme omáčkou a ozdobíme rozmarýnem.
- 6Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.