Jehněčí na rozmarýnu

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mělkého pekáče dáme maso, smícháme dvě lžíce rybízového želé s rozmarýnem, rozetřeným česnekem, pepřem a solí. Maso touto směsí potřeme a v předehřáté troubě pečeme 30 minut. Občas maso potřeme vypečenou šťávou.
  • 2
    Do hrnce dáme pokrájené brambory na kostky a zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme vařit 8 minut. Přecedíme a necháme okapat. Do hrnce přidáme pokrájené pórky s vývarem. Přikryjeme pokličkou a vaříme 8 minut, dokud nejsou měkké. Poté scedíme a uschováme tekutinu.
  • 3
    Do mísy dáme brambory a pórek a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme a promícháme s žervé. Směs dáme na předehřátou mísu a udržujeme v teple.
  • 4
    Rozpustíme v pánvi zbývající želé a v tekutině z pórku ho rozmícháme. Přivedeme do varu a 5 minut povaříme.
  • 5
    Pokrájíme maso na plátky a rozložíme na kaši. Přelijeme omáčkou a ozdobíme rozmarýnem.
  • 6
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.