Jehněčí na víně
45 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso
- 600gramůCibule
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 400gramůRajčata
- 300gramůCeler řapíkatý
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůOregano čerstvé
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 500mililitrůVíno červené
- 3gramyHřebíček
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
909 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
51 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a posekáme.
- 2Rozehřejeme přepuštěné máslo, na kostky nakrájené maso s cibulí a česnekem v něm mírně podusíme. Osolíme a opepříme.
- 3Rajčata podélně pokrájíme. Očistíme, opereme řapíkatý celer a nakrájíme na kousky.
- 4Opereme, osušíme a jemně nasekáme bylinky, přidáme je s rajčaty a řapíkatým celerem k masu.
- 5Asi po 8 minutách podlijeme maso vývarem a červeným vínem, přidáme bylinky a zeleninu. Přibližně 15 minut necháme táhnout.
- 6Dochutíme solí, pepřem a hřebíčkem. Upravíme na talířích a podáváme
- 7s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.