Jehněčí na zelenině
60 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso
- 6kusůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 200gramůHrách
- 4kusyRajčata
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyPaprika červená
- 1lžícePažitka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 6kusůHřebíček
- 4kusyNové koření celé
- 200mililitrůVíno červené
- 1hrnekMasový vývar
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Hrách necháme namáčet přes noc. Druhý den jej spolu s kořením a solí dáme vařit do vroucí vody.
- 2Maso nakrájíme na plátky a zprudka osmahneme na rozpáleném másle a oleji po obou stranách. Vyjmeme, na tomtéž tuku orestujeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme pokrájený celer a papriku.
- 3Zalijeme vývarem, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a nasekanou pažitku a podusíme.
- 4Nakonec přilijeme víno a necháme ještě chvíli vařit.
- 5Zeleninu i se šťávou a hrách rozdělíme na talíře, doplníme plátky masa a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.