Jehněčí nožičky na zelenině
80 min.
Ingredience
- 2kusyPastinák
- 1kusBrambory sladké (Batáty)
- 1kusTuřín
- 5kusůCibulka jarní
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 3stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 800gramůJehněčí koleno
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 4lžíceVíno červené
- 3lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 1kusPetržel - nať
- 1kusTymián čerstvý
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
34 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pastináky, sladkou bramboru a tuřín oloupeme, pokrájíme na větší kostky, jarní cibulku zbavenou natě a 2 snítky rozmarýnu posekáme nadrobno, 2 stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozpálíme olej, vložíme pastinák, tuřín, sladkou bramboru a cibulku, prudce osmažíme dohněda. Opečenou směs přendáme na mísu a uložíme do tepla.
- 2Do kastrolu přilijeme zbytek oleje, vložíme omyté a osušené jehněčí nožičky a česnek, vše do hněda osmahneme. Pak přilijeme hovězí vývar, červené víno a vodu, přidáme rajský protlak, rozmarýn a bouquet garni (svazeček petrželové natě, bobkového listu, tymiánu a česneku), pepř, sůl. Uvedeme do varu a za sníženého příkonu tepla zakryté zvolna vaříme 20 minut.
- 3Poté přidáme zpět opečenou zeleninovou směs a ještě 30 minut vaříme, až budou maso i zelenina měkké.
- 4Před servírováním vyjmeme bouquet garni a dle chuti ještě přisolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.