Jehněčí nožičky s omáčkou

300 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
50 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nožičky vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. Přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, sůl, pepř, bylinky, hřebíček.
  • 2
    Vaříme 3 hodiny, poté nožičky i zeleninu vyjmeme na talíř a necháme vystydnout.
  • 3
    Z vývaru odstraníme přebytečný tuk a necháme 60 minut zvolna vařit.
  • 4
    Zahustíme jíškou ze 100g másla a mouky, přimícháme žloutky, smetanu a nasekanou petržel.
  • 5
    Omáčka nesmí projít varem, protože by se srazila.
  • 6
    Žampiony rozkrájíme, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a přidáme 20 g másla. Zaklopené uvedeme do varu, povaříme 15 minut.
  • 7
    Nožičky obereme, maso pokrájíme na menší kousky a přidáme do omáčky. Na závěr dáme do omáčky i houby, povaříme 10 minut, posypeme sekanou pažitkou a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.