Jehněčí nožičky s omáčkou
300 min.
Ingredience
- 240gramůMrkev kořen
- 180gramůCibule
- 120gramůCeler - nať
- 200gramůPórek
- 10gramůSůl hrubozrnná
- 4gramyPepř černý celý
- 1gramHřebíček
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 6gramůPetržel - nať
- 1000gramůJehněčí nožičky
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6gramůPažitka
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
50 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nožičky vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. Přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, sůl, pepř, bylinky, hřebíček.
- 2Vaříme 3 hodiny, poté nožičky i zeleninu vyjmeme na talíř a necháme vystydnout.
- 3Z vývaru odstraníme přebytečný tuk a necháme 60 minut zvolna vařit.
- 4Zahustíme jíškou ze 100g másla a mouky, přimícháme žloutky, smetanu a nasekanou petržel.
- 5Omáčka nesmí projít varem, protože by se srazila.
- 6Žampiony rozkrájíme, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a přidáme 20 g másla. Zaklopené uvedeme do varu, povaříme 15 minut.
- 7Nožičky obereme, maso pokrájíme na menší kousky a přidáme do omáčky. Na závěr dáme do omáčky i houby, povaříme 10 minut, posypeme sekanou pažitkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.