Jehněčí pečené na česneku a oreganu
100 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová kůra
- 125mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOregano sušené
- 1kilogramJehněčí kýta
- 1kilogramBrambory
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 1kusČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
972 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
69 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
638 mg
Postup přípravy
- 1Z oregana, neloupaných stroužků česneku, nastrouhané citrónové kůry, šťávy, oleje, soli a pepře smícháme marinádu, část vetřeme do jehněčí kýty. Stáhneme provázkem, aby se maso propeklo. Dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem, povrch potřeme zbytkem marinády, přiklopíme a necháme přes noc marinovat.
- 2Na pánvi maso zprudka opečeme, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř, dáme zpátky do pekáče, přidáme rozpůlené brambory, citrónové dílky a zakapeme olivovým olejem.
- 3Pečeme nejméně 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.