Jehněčí pečené na česneku a oreganu

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
972 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
69 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
638 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z oregana, neloupaných stroužků česneku, nastrouhané citrónové kůry, šťávy, oleje, soli a pepře smícháme marinádu, část vetřeme do jehněčí kýty. Stáhneme provázkem, aby se maso propeklo. Dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem, povrch potřeme zbytkem marinády, přiklopíme a necháme přes noc marinovat.
  • 2
    Na pánvi maso zprudka opečeme, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř, dáme zpátky do pekáče, přidáme rozpůlené brambory, citrónové dílky a zakapeme olivovým olejem.
  • 3
    Pečeme nejméně 1 hodinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.