Jehněčí pečeně na česneku se zeleninou
75 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 4stroužkyČesnek
- 1kusPaprika žlutá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyCuketa
- 750gramůBrambory
- 2,25kilogramyRajčata Cherry
- 1,2kilogramyJehněčí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
55 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zapneme troubu na 190 stupňů Celsia. Maso v horních částech prořízneme a vložíme česnek a rozmarýn. Nakonec přidáme koření a lžíci oleje.
- 2Do kastrolu dáme papriku, brambory, cuketu a koření. Zakápneme trošičkou oleje, přidáme rozmarýn nakrájený na kousky a česnek, kastrol poté odložíme. Pečínku připravujeme v troubě na nejvyšším roštu 40 minut.
- 3Pod pečínku vklademe marinovanou zeleninu, pak pečínku obrátíme. Pečeme ještě 25 minut, poté ozdobíme rajčátky. Ještě pečeme do změknutí asi 10 minut.
- 4Jako přílohu zvolíme zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.