Jehněčí pekáč schauffenský

115 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu nasolíme, opepříme a protkneme proužky česneku. Maso vložíme do pekáče s rozehřátým sádlem, přidáme půlky cibule se zapíchaným hřebíčkem a mrkev na kolečka. Podlijeme vývarem a pečeme pozvolna zakryté alobalem, často podléváme výpekem a obracíme.
  • 2
    Po hodině přidáme oloupané nakrájené brambory a pečeme společně ještě 30 minut. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou a krátce povaříme.
  • 3
    Podáváme plátek masa s porcí upečené zeleniny přelité šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.