Jehněčí pekáč schauffenský
115 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kýta
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 50gramůSádlo škvařené
- 400gramůMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 2gramyHřebíček
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 700gramůBrambory
- 1lžíceMouka polohrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kýtu nasolíme, opepříme a protkneme proužky česneku. Maso vložíme do pekáče s rozehřátým sádlem, přidáme půlky cibule se zapíchaným hřebíčkem a mrkev na kolečka. Podlijeme vývarem a pečeme pozvolna zakryté alobalem, často podléváme výpekem a obracíme.
- 2Po hodině přidáme oloupané nakrájené brambory a pečeme společně ještě 30 minut. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou a krátce povaříme.
- 3Podáváme plátek masa s porcí upečené zeleniny přelité šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.