Jehněčí plátky se zeleninou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
31 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso z kýty očistíme, okrájíme veškerý tuk a maso nakrájíme na řízky. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Lístky tymiánu, petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno.
  • 2
    Do sádlem vymazaného pekáče ve vrstvách klademe maso, brambory, mrkev a cibuli. Na každou vrstvu nasypeme bylinky, osolíme a opepříme. Poslední vrstvou budou brambory. Směs zalijeme vroucím vývarem.
  • 3
    Pekáč pevně přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě směs pečeme, až je maso měkké (zhruba 2 hodiny). Asi 20 minut před koncem pečení poklici odstraníme a pečeme, až brambory zezlátnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.