Jehněčí plátky se zeleninou
80 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 1kilogramBrambory
- 2kusyCibule
- 600gramůMrkev kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceTymián
- 1lžícePažitka
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůSádlo vepřové škvařené
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
31 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso z kýty očistíme, okrájíme veškerý tuk a maso nakrájíme na řízky. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Lístky tymiánu, petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno.
- 2Do sádlem vymazaného pekáče ve vrstvách klademe maso, brambory, mrkev a cibuli. Na každou vrstvu nasypeme bylinky, osolíme a opepříme. Poslední vrstvou budou brambory. Směs zalijeme vroucím vývarem.
- 3Pekáč pevně přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě směs pečeme, až je maso měkké (zhruba 2 hodiny). Asi 20 minut před koncem pečení poklici odstraníme a pečeme, až brambory zezlátnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.