Jehněčí plec s bylinkovým máslem
115 min.
Ingredience
- 2kilogramyJehněčí plec
- Bylinkové máslo
- Štáva
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůVíno červené
- 150mililitrůVývar jehněčí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
36 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
172 mg
Postup přípravy
- 1Bylinkové máslo: smícháme máslo s drceným česnekem, nasekaným tymiánem, mátou, petrželkou, podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Uděláme do masa v pravidelných vzdálenostech zářezy, do nich vetřeme trochu bylinkového másla. Zbylým máslem potřeme povrch masa.
- 3Plec vložíme na pekáč s roštem, pokud používáme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 °C.
- 4Ztlumíme oheň na 180 °C a pečeme 20 minut na každých 500 g váhy. Teploměr by měl ukazovat 75-80 °C. Maso vyjmeme z trouby, volně zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.
- 5Šťáva: z pekáče slijeme kromě 1 polévkové lžíce všechen tuk. Pekáč postavíme na sporák, nasypeme mouku, mícháme a 2 minuty ji necháme osmažit. Přilijeme víno a vývar a 2-3 minuty zvolna vaříme. Ochutnáme, dokořeníme, přecedíme. Maso podáváme se šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.