Jehněčí plov po ingušsku
55 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůRajčata
- 2kusyCibule
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 2lžícePetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
- 80gramůMáslo čerstvé
- 600gramůRýže dušená
- 200gramůCibule sterilovaná
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
45 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kýtu (můžeme použít i vykostěné maso z předku) očistíme, nakrájíme na drobné kostky, osolíme, opepříme a na 2 lžících oleje ve větším kastrole lehce opražíme. Nakrájíme rajčata a cibuli a společně je krátce podusíme.
- 2Dušenou směs smícháme s masem, zalijeme zeleninovým vývarem, (nebo vývarem z hovězích nebo skopových kostí), zakryjeme poklicí a asi půl hodiny dusíme.
- 3Mezitím připravíme dušenou rýži, nasekáme petrželku a utřeme česnek. Hotovou rýži promícháme s rozpuštěným máslem česnekem a petrželkou, urovnáme na servírovací mísu a na povrch rozprostřeme dušené maso.
- 4Jídlo na talířích doplníme nakládanou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.