Jehněčí plov po ingušsku

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
45 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí kýtu (můžeme použít i vykostěné maso z předku) očistíme, nakrájíme na drobné kostky, osolíme, opepříme a na 2 lžících oleje ve větším kastrole lehce opražíme. Nakrájíme rajčata a cibuli a společně je krátce podusíme.
  • 2
    Dušenou směs smícháme s masem, zalijeme zeleninovým vývarem, (nebo vývarem z hovězích nebo skopových kostí), zakryjeme poklicí a asi půl hodiny dusíme.
  • 3
    Mezitím připravíme dušenou rýži, nasekáme petrželku a utřeme česnek. Hotovou rýži promícháme s rozpuštěným máslem česnekem a petrželkou, urovnáme na servírovací mísu a na povrch rozprostřeme dušené maso.
  • 4
    Jídlo na talířích doplníme nakládanou cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.