Jehněčí ragú na víně
90 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso
- 100gramůCibule
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 2špetkyTymián sušený
- 5gramůPetržel - nať
- 5gramůSaturejka
- 400gramůRýže dušená
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, maso bez kosti na menší kousky, žloutky rozšleháme v trošce vody.
- 2V hrnci rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme a chvíli orestujeme. Vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme vínem, vývarem, přidáme cibuli, okořeníme tymiánem, petrželkou a saturejkou. Vaříme asi hodinu. Za stálého míchání přilijeme žloutky s vodou, chvíli povaříme a odstavíme.
- 3Jako příloha je vhodná dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.