Jehněčí ragú s ovčím sýrem
90 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 400gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaSaturejka
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 300gramůSýr Feta
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
35 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, slijeme je, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Očištěné, nakrájené fazolky vložíme do vařící osolené vody a povaříme 6 minut. Slijeme je, zchladíme a necháme okapat.
- 3Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostičky a zprudka je opečeme na pekáči na rozehřátém oleji a opepříme. Přimícháme nasekané bylinky a krátce opečeme. Přilijeme vývar, přidáme zakysanou smetanu, rozmícháme a povaříme. Nakonec přidáme brambory, povařené fazolky a na kostičky nakrájený sýr.
- 4Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.