Jehněčí rizoto
80 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí kýta
- 1kusCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 400gramůRýže loupaná
- 80gramůVepřový bok uzený
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
31 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso vykostíme a nakrájíme na kousky.
- 2Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmahneme na sádle, přidáme maso a opečeme dozlatova. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit. Zároveň k masu přidáme uzený bůček, oloupaný česnek a petrželku, vše nadrobno nakrájené a promíchané. Vaříme pod pokličkou.
- 3K téměř měkkému masu přisypeme spařenou a propláchnutou rýži, přilijeme vodu (nebo vývar) a dusíme doměkka.
- 4Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.