Jehněčí rizoto s uzeným bůčkem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
543 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli.
  • 2
    Maso pokrájíme na menší kousky, přidáme je k cibuli a opečeme dozlatova. Přidáme sůl, pepř, přilijeme vodu, aby maso bylo ponořené, a dusíme pod pokličkou.
  • 3
    Na pánvičce rozpustíme na kostičky nakrájený uzený bůček, přidáme k němu pokrájený česnek, zamícháme a přidáme do vařící vody s masem.
  • 4
    Vaříme přibližně 45 minut až do změknutí masa. Když je maso měkké, dáme k němu dobře propláchnutou rýži. Dolijeme vodou 2x tolik, kolik bylo rýže (1 hrneček rýže = 2 hrnečky vody).
  • 5
    Přisolíme podle chuti a dusíme pod pokličkou do změknutí rýže - až se všechna šťáva vsákne do rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.