Jehněčí rizoto s uzeným bůčkem
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2,5lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1kilogramJehněčí kýta
- 500gramůRýže loupaná
- 100gramůVepřový bok uzený
- 4lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 2kusyČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
543 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli.
- 2Maso pokrájíme na menší kousky, přidáme je k cibuli a opečeme dozlatova. Přidáme sůl, pepř, přilijeme vodu, aby maso bylo ponořené, a dusíme pod pokličkou.
- 3Na pánvičce rozpustíme na kostičky nakrájený uzený bůček, přidáme k němu pokrájený česnek, zamícháme a přidáme do vařící vody s masem.
- 4Vaříme přibližně 45 minut až do změknutí masa. Když je maso měkké, dáme k němu dobře propláchnutou rýži. Dolijeme vodou 2x tolik, kolik bylo rýže (1 hrneček rýže = 2 hrnečky vody).
- 5Přisolíme podle chuti a dusíme pod pokličkou do změknutí rýže - až se všechna šťáva vsákne do rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.