Jehněčí roláda se sušenými rajčaty a rozmarýnem

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z jehněčí kýty bez kosti vytvarujeme dva pláty, česnek oloupeme a utřeme se solí, sušená rajčata nakrájíme na plátky a 4 snítky rozmarýnu nahrubo posekáme. Jehněčí po vnitřní straně potřeme olejem a utřeným česnekem, poklademe plátky sušených rajčat, posypeme polovinou rozmarýnu, opepříme.
  • 2
    Maso pak zarolujeme, ovážeme kuchyňskou nití, vložíme na pečicí mřížku a v troubě, předehřáté na 180 °C, pečeme 30 minut, až je maso propečené. Rolády necháme zakryté 10 minut odpočinout.
  • 3
    Na menší pánev nalijeme hovězí vývar a balzamikový ocet, přidáme cukr a zbytek posekaného rozmarýnu, uvedeme do varu, poté vaříme pozvolna 5 minut, až zálivka zhoustne.
  • 4
    Rolády nakrájíme na plátky, porce servírujeme přelité rozmarýnovou zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.