Jehněčí s červenou řepou
60 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej olivový
- 20gramůOregano sušené
- Na dresink
- 60mililitrůOlej z vlašských ořechů
- 20mililitrůOcet malinový
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůHořčice
- Na salát
- 300gramůČervená řepa
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 120gramůSýr Feta
- 100gramůBaby špenát
- 100gramůOřechy vlašské
- 5gramůSůl
- 0,7litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
57 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na 4 porce, potřeme olejem, posypeme oregánem, osolíme, opepříme a necháme hodinu marinovat.
- 2Řepu vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou, přivedeme k varu, 20 minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat, lehce vychladlou rozkrojíme na čtvrtky. Potřeme olejem a opékáme na grilu 8 minut ze všech stran, průběžně otáčíme. Hotovou řepu vložíme do mísy, přidáme nasekané ořechy, oprané listy špenátu a nakrájený sýr Feta. Fazolové listy přelijeme vroucí osolenou vodou, necháme 3 minuty blanšírovat, scedíme a okapané je přidáme k salátu.
- 3Marinované maso rozložíme na gril a opékáme 6 - 10 minut za častého otáčení. Ogrilované maso zabalíme do alobalu, necháme dojít. Mezitím na pánvi smícháme ingredience na dresink, zahřejeme, ale nevaříme.
- 4Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme na talíři s porcí salátu, vše přelité teplým dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.