Jehněčí s červenou řepou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
57 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na 4 porce, potřeme olejem, posypeme oregánem, osolíme, opepříme a necháme hodinu marinovat.
  • 2
    Řepu vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou, přivedeme k varu, 20 minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat, lehce vychladlou rozkrojíme na čtvrtky. Potřeme olejem a opékáme na grilu 8 minut ze všech stran, průběžně otáčíme. Hotovou řepu vložíme do mísy, přidáme nasekané ořechy, oprané listy špenátu a nakrájený sýr Feta. Fazolové listy přelijeme vroucí osolenou vodou, necháme 3 minuty blanšírovat, scedíme a okapané je přidáme k salátu.
  • 3
    Marinované maso rozložíme na gril a opékáme 6 - 10 minut za častého otáčení. Ogrilované maso zabalíme do alobalu, necháme dojít. Mezitím na pánvi smícháme ingredience na dresink, zahřejeme, ale nevaříme.
  • 4
    Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme na talíři s porcí salátu, vše přelité teplým dresinkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.