Jehněčí s česnekem a bramborami

115 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
926 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
46 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme v kastrolu s 80 ml oleje. Neoloupané stroužky česneku rozkrojíme, přiložíme k masu řeznou stranou dolů, přidáme dvě snítky rozmarýnu a 250 ml vína.
  • 2
    Zakryté maso dusíme v troubě při 180 stupních C asi hodinu. Pak alobal odstraníme a pokračujeme dvacet pět minut. Maso občas potřeme medem.
  • 3
    Výpek svaříme s trochou vody, na pánvi ho obložíme bramborami a pečeme do zlatohněda.
  • 4
    Maso podáváme s česnekem a bramborovou kaší nebo s kousky brambor s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.