Jehněčí s česnekem a bramborami
115 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 20mililitrůMed včelí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový
- 250mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 800gramůBrambory
- 1decilitrVoda pitná
- 3kusyRozmarýn čerstvý
- 1,5kilogramyJehněčí plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
926 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
46 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme v kastrolu s 80 ml oleje. Neoloupané stroužky česneku rozkrojíme, přiložíme k masu řeznou stranou dolů, přidáme dvě snítky rozmarýnu a 250 ml vína.
- 2Zakryté maso dusíme v troubě při 180 stupních C asi hodinu. Pak alobal odstraníme a pokračujeme dvacet pět minut. Maso občas potřeme medem.
- 3Výpek svaříme s trochou vody, na pánvi ho obložíme bramborami a pečeme do zlatohněda.
- 4Maso podáváme s česnekem a bramborovou kaší nebo s kousky brambor s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.