Jehněčí s lilky
125 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kilogramLilek
- 125mililitrůOlej olivový
- 2kusyRajčata
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaNové koření celé
- 3lžícePetržel - nať
- 125mililitrůVíno bílé
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceStrouhanka
- 625mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSůl
- 0,33kusSýr Parmezán
- 40mililitrůProtlak rajčatový
- 0,5šálekMouka polohrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
58 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilky a cibule nakrájíme na plátky, petrželku nasekáme, oříšek umeleme, sýr nastrouháme a strouhanku osmažíme. Lilek položíme do síta a hodně osolíme, necháme ho tak půl hodiny. Pak jej propláchneme, vymačkáme a osušíme. Rajčata ponoříme na půl minuty do vařící vody, zchladíme, oloupeme a nasekáme.
- 2Lilky na troše oleje z obou stran dozlatova osmahneme a pomocí utěrky necháme odkapat. Na 40 ml oleje restujeme pět minut cibuli a maso. Mícháme je a rozmělňujeme na drobné kousky. Poté vložíme rajčata, skořici, nové koření, protlak, petrželku, víno, pepř a směs dusíme patnáct minut.
- 3Do pekáče pokládáme střídavé vrstvy lilku a masové směsi. Na vrchu musí být lilek.
- 4Na másle minutu smažíme mouku, pánev odstavíme z ohně a vlijeme mléko. Vrátíme na oheň a dvě minuty mícháme. Pak přidáme oříšek, sůl, pepř, sýr a promíchanou směsí zalijeme lilky a maso v pekáči.
- 5Pečeme ho asi čtyřicet pět minut a podáváme okamžitě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.