Jehněčí steak s rozmarýnovými batáty a bramborami
35 min.
Ingredience
- 350gramůBrambory sladké (Batáty)
- 350gramůBrambory
- 90mililitrůOlej olivový
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůJehněčí maso
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
38 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Batáty i brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Smícháme dohromady, pokapeme lžící oleje, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem. Zbytek oleje smícháme s nasekaným česnekem a citronovou šťávou. Do této marinády namočíme maso, které jsme nakrájeli na medailonky.
- 2Brambory dáme péct při 250°C na 20 minut. Maso ogrilujeme na rozpálené grilovací pánvi. Grilujeme cca 4 minuty z každé strany. Grilované maso servírujeme společně s pečenými bramborami a batáty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.