Jehněčí v jáhlové kaši
75 min.
Ingredience
- 200gramůJáhly - loupané proso
- 500gramůJehněčí maso
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůMrkev kořen
- 199gramůPetržel kořen
- 60gramůCeler bulvový
- 2stroužkyČesnek
- 4gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
39 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
722 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky a opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran. Podlijeme, osolíme a 15 minut dusíme zakryté. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek a dále dusíme, až je maso měkké. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Mezitím, co se maso dusí, spaříme jáhly vroucí vodou, osolíme a uvaříme do husté kaše. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme, polovinu zamícháme do jáhlové kaše. Hotové maso dochutíme solí a pepřem, na talíře navršíme do středu porci kaše, na ni rozložíme dušené maso a přelijeme druhou polovinou vypečené slaniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.