Jehněčí zapečené placičky se sýrem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z toastu odkrojíme kůrku, střídku namočíme do vlažného mléka. Česnek oloupeme, na jemno nasekáme.
  • 2
    V misce smícháme mleté jehněčí maso s česnekem, vejce, vymačkaným toastem, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Z masové směsi vytvarujeme 4 karbanátky, obalíme je ve strouhance.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, karbanátky na něm z obou stran osmažíme.
  • 4
    Zapékací formu vymažeme máslem a vložíme do ní usmažené karbanátky. Rajče omyjeme, nakrájíme na plátky. Mozzarellu také pokrájíme na plátky.
  • 5
    Plátky rajčete splečně s Mozzarellou klademe na karbanátky, sypeme na jemno nasekaným oreganem a pepřem.
  • 6
    Vložíme do předehřáté trouby a 15 minut zapékáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.