Jehněčí zapečené placičky se sýrem
45 min.
Ingredience
- 2lžíceMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
- 300gramůJehněčí maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 30gramůStrouhanka
- 1kusRajčata
- 125gramůMozzarella
- 2lžíceOregano čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1plátekChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z toastu odkrojíme kůrku, střídku namočíme do vlažného mléka. Česnek oloupeme, na jemno nasekáme.
- 2V misce smícháme mleté jehněčí maso s česnekem, vejce, vymačkaným toastem, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Z masové směsi vytvarujeme 4 karbanátky, obalíme je ve strouhance.
- 3Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, karbanátky na něm z obou stran osmažíme.
- 4Zapékací formu vymažeme máslem a vložíme do ní usmažené karbanátky. Rajče omyjeme, nakrájíme na plátky. Mozzarellu také pokrájíme na plátky.
- 5Plátky rajčete splečně s Mozzarellou klademe na karbanátky, sypeme na jemno nasekaným oreganem a pepřem.
- 6Vložíme do předehřáté trouby a 15 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.