Jehněčí zapékané s lilkem

60 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
54 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté lilky podélně rozpůlíme, vykrojíme lilkovou dužninu a nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Mleté jehněčí maso smícháme s lilkovou dužninou. Cibuli a česnek nasekáme najemno a přimícháme ke směsi. Hmotu ochutíme skořicí, solí, pepřem a sekanou petrželovou natí a nakonec vmícháme vejce.
  • 3
    Připravenou směsí plníme vydlabané lilky.
  • 4
    Troubu si předehřejeme na 200°C, plněné lilky překryjeme alobalem a dáme péct na rozehřátý olej v zapékací misce. Po 30 minutách zapékání odstraníme alobal a pečeme ještě asi 15 minut, dokud náplň nezhnědne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.