Jehněčí zapékané s lilkem
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyLilek
- 230gramůJehněčí maso mleté
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 130mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
54 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté lilky podélně rozpůlíme, vykrojíme lilkovou dužninu a nakrájíme nadrobno.
- 2Mleté jehněčí maso smícháme s lilkovou dužninou. Cibuli a česnek nasekáme najemno a přimícháme ke směsi. Hmotu ochutíme skořicí, solí, pepřem a sekanou petrželovou natí a nakonec vmícháme vejce.
- 3Připravenou směsí plníme vydlabané lilky.
- 4Troubu si předehřejeme na 200°C, plněné lilky překryjeme alobalem a dáme péct na rozehřátý olej v zapékací misce. Po 30 minutách zapékání odstraníme alobal a pečeme ještě asi 15 minut, dokud náplň nezhnědne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.