Jelení sekaná
80 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 5stroužkůČesnek
- 160gramůCibule
- 50gramůHouby čerstvé
- 5mililitrůOmáčka sójová
- 15gramůPažitka
- 3kusyVejce slepičí
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 10gramůKoření Mleté maso
- 2gramyKmín drcený
- 2gramyMajoránka
- 1kusMasox
- 500mililitrůVoda pitná
- 25gramůTuk
- 600gramůBramborová kaše
- 150gramůStrouhanka
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 500gramůJelení maso
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
32 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, houby s pažitkou posekáme najemno, česnek prolisujeme.
- 2Jelení maso umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme vepřové mleté maso, osolíme, opepříme, okořeníme kořením na mletá masa, majoránkou, kmínem, přidáme cibuli, houby, česnek, pažitku, vejce, zakápneme sójovou omáčkou, promícháme a nakonec přimícháme strouhanku. Vypracujeme masové těsto, které se nesmí lepit. Hustotu těsta regulujeme strouhankou. Z těsta vytvarujeme 2 šišky, vložíme do vymaštěného pekáčku, povrch potřeme 1 bílkem, podlijeme troškou vody s rozpuštěným masoxem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Občas podléváme vodou s masoxem. Upečená sekaná je tmavě hnědá a krásně voní. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.