Jemně obalované hřiby
25 min.
Ingredience
- 100gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusČesnek
- 0,25kusPetržel - nať
- 100gramůSýr Parmezán
- 100gramůSolamyl
- 8kusůHříbky čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky o síle cca 8mm a mírně osolíme.
- 2Vejce rozšleháme a osolíme. Petržel omyjeme, necháme okapat a lístky nadrobno nasekáme. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
- 3Do jednotlivých talířů nasypeme strouhanku, maizenu,strouhaný parmazán a petržel. Do každého z nich i do vajec přidáme trošku česneku.
- 4Plátky hříbků rozdělíme a obalujeme v těchto kombinacíh. Jen ve vejcích, nebo vejce, petržel strouhanka, nebo vejce, parmazán, strouhanka, zbytek necháme přírodních.
- 5V pánvi rozpálíme olej a všechny plátky osmažíme po dobu 4-5min, poté necháme na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a ještě teplé podáváme ochucené čerstvě mletým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.