Jemný cuketkovo-fazolový salát
15 min.
Ingredience
- Dresing
- 1lžičkaMed pampeliškový
- 2špetkyPepř citronový
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCitrony
- 4kusyCuketa
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 2špetkyPepř bílý
- 400gramůFazole bílé v mírně slaném nálevu
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžíceČesnek medvědí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
49 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
618 mg
Postup přípravy
- 1Mladé omyté cuketky osušíme a na struhadle nakrájíme podélně tenké dlouhé plátky, (střed cuketek pokud možno nekrájíme, nemá tak jemnou chuť).
- 2Omyjeme snítky čerstvých bylinek: pažitku, petrželku, kopr, kousek lístku z medvědíh česneku a všechny bylinky pokrájíme nadrobno.
- 3Připravíme dresing: do misky nastrouháme 1 lžíci kůru z omytého chemicky neošetřeného citrónu, vymačkáme šťávu, přidáme pampeliškový med, špetku pepře, olej a směs dobře promícháme.
- 4Plátky cuketek dáme do větší misy, přidáme k nim sterilované malé bílé fazolky, které zcedíme z nálevu, všechny bylinky, podle chuti čerstvě pomletý pepř, sůl a vše přelejeme dresingem. Salát zlehka vidličkou promícháme a necháme 2-4 minuty odpočinout, pak salát servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.