Jihočeská bramboračka
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 5kusůBrambory
- 30gramůHouby sušené
- 1špetkaKmín celý
- 200gramůZelenina kořenová
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 1kusLibeček
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5litryVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zeleninový vývar osolíme, přivedeme k varu, přidáme na kostky nakrájené brambory, namočené houby a kmín.
- 2Na rozpáleném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu nakrájenou na kostky, osmahneme a přidáme do vývaru.
- 3Vaříme do poloměkka, dochutíme nakrájeným libečkem, majoránkou, prolisovaným česnekem a ještě provaříme.
- 4Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme na sádle orestovanými liškami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.