Jogurtový bramborový koláč s mandlemi

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na čtvrtky, dáme je do hrnce s vodou, osolíme a brambory uvaříme doměkka. Vaříme je asi 20 minut. Uvařené brambory scedíme a prolisujeme do mísy.
  • 2
    Očistíme a omyjeme jarní cibulku, kterou pokrájíme nadrobno. K prolisovaným bramborům přidáme bílý smetanový jogurt, tučný tvaroh, sůl), pepř a vše dobře promísíme. Zapékací mísu vytřeme částí olivového oleje, bramborovou směs vyklopíme do mísy, uhladíme a povrch potřeme zbylým olivovým olejem. Celý povrch pokryjeme plátky mandlí. Bramborový koláč pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 185°C, přibližně 30 minut. Upečený bramborový koláč necháme chvilku vychladnout, potom ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.