Jogurtový bramborový koláč s mandlemi
70 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 7decilitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 3kusyCibulka jarní
- 200gramůJogurt bílý smetanový
- 100gramůTvaroh tučný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 5lžicMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory pokrájíme na čtvrtky, dáme je do hrnce s vodou, osolíme a brambory uvaříme doměkka. Vaříme je asi 20 minut. Uvařené brambory scedíme a prolisujeme do mísy.
- 2Očistíme a omyjeme jarní cibulku, kterou pokrájíme nadrobno. K prolisovaným bramborům přidáme bílý smetanový jogurt, tučný tvaroh, sůl), pepř a vše dobře promísíme. Zapékací mísu vytřeme částí olivového oleje, bramborovou směs vyklopíme do mísy, uhladíme a povrch potřeme zbylým olivovým olejem. Celý povrch pokryjeme plátky mandlí. Bramborový koláč pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 185°C, přibližně 30 minut. Upečený bramborový koláč necháme chvilku vychladnout, potom ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.