Kachna na sherry a česneku
150 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 20mililitrůOlej olivový
- 2kusyMrkev kořen
- 0,25šálekSherry brandy
- 0,75šálekBujón slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 600gramůKachní prsa
- 0,5šálekOlivy zelené
- 0,25lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
878 mg
Postup přípravy
- 1Plátky oliv necháme odstát v teplé vodě. Okořeněná kachní prsa restujeme propíchaná na pánvi asi jednu hodinu. Mezitím si osmažíme na oleji nakrájenou cibuli a mrkev nadrobno a tři prolisované stroužky česneku. Po vyjmutí kachny ji naporcujeme a položíme do kastrůlku se směsí.
- 2Z pánve slijeme olej, přidáme bujon a odmáčíme zbytky masa ze dna, ty scedíme do kastrůlku. Přidáme olivy, tymián, petržel, sůl, pepř a sherry. Přivedeme k varu a pak hodin dopékáme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.