Kachní bujon s artyčoky
145 min.
Ingredience
- Bujon z kachny [29086]
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 3lžíceHusí sádlo
- 1lžíceNové koření celé
- 1lžícePepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 150gramůJátra kuřecí
- 150gramůKuřecí srdíčka
- 3kusyRajčata
- 0,5lžíceSůl
- 4decilitryVíno červené
- 8decilitrůVoda pitná
- 150gramůŽaludky drůbeží
- 1kilogramKachna mražená
- 2kusyMrkev kořen
- 250gramůKachní prsa
- 200gramůArtyčoky
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1460 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
113 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nakládaná srdíčka artyčoků scedíme a nakrájíme na kousky.
- 2Kachní prsa omyjeme a pokrájíme na nudličky. Pažitku omyjeme a pokrájíme nadrobno.
- 31 litr kachního bujonu přivedeme k varu, přidáme do něj pokrájené maso, které při mírné teplotě vaříme 10 minut, doložíme artyčoky a vaříme ještě 5–8 minut (maso by mělo být měkké). Polévku dochutíme solí, pepřem, přimícháme pažitku a podáváme.
- 4Bujon z kachny [29086]:
- 5Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.
- 6Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
- 7Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
- 8Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
- 9Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
- 10Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.