Kachní drůbky po arménsku
75 min.
Ingredience
- 800gramůKachní drůbky
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyHřebíček
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 40gramůMáslo čerstvé
- 35gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůHrozinky
- 100gramůŠvestky sušené
- 600gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
98 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Dvoje dobře očištěné a opláchnuté kachní drůbky uvaříme v osolené vodě s cibulí, kořenovou zeleninou, zázvorem, pepřem, hřebíčkem a muškátem. Měkké drůbky přecedíme, maso z drůbků obereme, pokrájíme a v misce zalijeme trochou horkého vývaru, aby nezčernalo.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji podléváme vlažným vývarem z drůbků a za občasného míchání povaříme 15-20 minut.
- 3Mezitím omyjeme hrozinky a sušené švestky, doměkka je povaříme, pak švestky vypeckujeme a spolu s hrozinkami je nadrobno pokrájíme.
- 4Do připravené zahoustlé omáčky vložíme obrané maso z drůbků, pokrájené švestky a hrozinky, vše společně povaříme a podle chuti přisolíme a přikořeníme.
- 5Arménské drůbky přelité omáčkou podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.