Kachní drůbky po arménsku

75 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
98 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvoje dobře očištěné a opláchnuté kachní drůbky uvaříme v osolené vodě s cibulí, kořenovou zeleninou, zázvorem, pepřem, hřebíčkem a muškátem. Měkké drůbky přecedíme, maso z drůbků obereme, pokrájíme a v misce zalijeme trochou horkého vývaru, aby nezčernalo.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji podléváme vlažným vývarem z drůbků a za občasného míchání povaříme 15-20 minut.
  • 3
    Mezitím omyjeme hrozinky a sušené švestky, doměkka je povaříme, pak švestky vypeckujeme a spolu s hrozinkami je nadrobno pokrájíme.
  • 4
    Do připravené zahoustlé omáčky vložíme obrané maso z drůbků, pokrájené švestky a hrozinky, vše společně povaříme a podle chuti přisolíme a přikořeníme.
  • 5
    Arménské drůbky přelité omáčkou podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.