Kachní frikassé
155 min.
Ingredience
- 1kusKachna domácí
- 3litryVoda pitná
- 300mililitrůVíno bílé
- 1,5lžíceSůl
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaNové koření celé
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůCeler bulvový
- 150gramůPetržel - nať
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 600gramůRýže dušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme, ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.
- 2Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vyjmout kostru.
- 3Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.
- 4Poté kachnu rozdělíme na 6 porcí, které vložíme do hrnce se studenou vodou, ohřejeme na 90°C a scedíme.
- 5Víno, sůl, cibuli, česnek, bobkový list, celý pepř a nové koření svaříme v půl litru vody, následně necháme vystydnout.
- 6Porce kachny napěchujeme do porcelánové mísy, zalijeme studenou marinádou, přikryjeme a necháme 24 hodin v ledničce.
- 7Druhý den rozkrájíme očištěnou kořenovou zeleninu na nudličky, vložíme do hrnce, přidáme kachnu, zalijeme přecezenou marinádou, přilijeme čtvrt litru vody a vaříme do měkka.
- 8Porce kachny vyjmeme z vývaru a udržujeme v teple.
- 9Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, za občasného míchání vyvaříme na husto. Zašleháme smetanu a vrátíme porce kachny.
- 10Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.