Kachní polévka po italsku
155 min.

Ingredience
- Bujon z kachny [29086]
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 1lžíceNové koření celé
- 1lžícePepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1kilogramKachna mražená
- 3kusyRajčata
- 3lžíceHusí sádlo
- 150gramůJátra kuřecí
- 150gramůKuřecí srdíčka
- 2kusyMrkev kořen
- 0,5lžíceSůl
- 4decilitryVíno červené
- 8decilitrůVoda pitná
- 150gramůŽaludky drůbeží
- 200gramůCeler bulvový
- předvařené těstoviny
- 100gramůTortellini se šunkou
- 8litrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 2kusyČesnek
- 200gramůFazole bílé sterilované
- 2kusyCibule lahůdková
- 150gramůPórek
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1525 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
119 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tortellini se šunkou předvaříme v menší nádobě ve slané vodě (podle návodu). Pak je scedíme.
- 2Konzervované velké (máslové) fazole scedíme a necháme odkapat.
- 3Lahůdkovou zelenou cibuli s pórkem očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek očistíme a prolisujeme.
- 4V pánvi rozpustíme máslo, které smícháme s pepřem a pak na něm zpěníme cibuli s pórkem, přidáme fazole a společně vše krátce podusíme.
- 5V hrnci přivedeme k varu kachní bujon. Dáme do něj předvařené tortellini a podušenou fazoli se zeleninou, dochutíme solí, povaříme ještě 4 minuty a podáváme.
- 6Bujon z kachny [29086]:
- 7Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.
- 8Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
- 9Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
- 10Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením přiložíme do polévky.
- 11Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
- 12Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.