Kachní polévka po italsku

155 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1525 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
119 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tortellini se šunkou předvaříme v menší nádobě ve slané vodě (podle návodu). Pak je scedíme.
  • 2
    Konzervované velké (máslové) fazole scedíme a necháme odkapat.
  • 3
    Lahůdkovou zelenou cibuli s pórkem očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek očistíme a prolisujeme.
  • 4
    V pánvi rozpustíme máslo, které smícháme s pepřem a pak na něm zpěníme cibuli s pórkem, přidáme fazole a společně vše krátce podusíme.
  • 5
    V hrnci přivedeme k varu kachní bujon. Dáme do něj předvařené tortellini a podušenou fazoli se zeleninou, dochutíme solí, povaříme ještě 4 minuty a podáváme.
  • 6
    Bujon z kachny [29086]:
  • 7
    Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.
  • 8
    Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
  • 9
    Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
  • 10
    Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením přiložíme do polévky.
  • 11
    Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
  • 12
    Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.